Kreditor Pénzügyi Zrt.

1191 Budapest, Vak Bottyán u. 75. A-C. ép. 3. em. 12.

Tel: 06 1 236 0129

Fax: 06 1 236 0130

Email: info@kreditor.hu

www.kreditor.hu

Cégtörténet

 

A Kreditor Záloghitel és Faktoring Zrt.-t első tulajdonosai 2004-ben hozták létre, és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete ugyanazen évben engedélyezte a pénzügyi vállalkozás megalapítását és működését.

 

A Társaság fő tevékenysége a záloghitelezés volt , de néhány esetben kereskedelmi faktorálással, valamint követeléskezeléssel is foglalkozott.

 

A tulajdonosok egy évtizedes sikeres működés után 2014-ben úgy határoztak, hogy értékesítik a pénzügyi vállalkozást. Az új tulajdonosok befolyásoló részesedédének megszerzését és a Társaság új vezető állású személyeinek kinevezését a MNB 2014 nyarán engedélyezte.

 

A pénzügyi vállalkozás meghatározó tulajdonosa a Forrás Vagyonkezelési és Befektetési Nyrt, mely a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett társaság.

 

Az új tulajdonosok megváltoztatták a Társaság nevét Kreditor Pénzügyi Zrt.-re és székhelyét áthelyezték az új tulajdonos tulajdonát képező budapesti, Frangepán utcai irodaházba.

 

A Kreditor Pénzügyi Zrt. munkáját több éves szakmai múlttal rendelkező szakembergárda, valamint korszerű számítástechnikai rendszer segíti.